Konsum

2009/04/22

Femhundringens acceptansnivå under dagen

Filed under: Coop — by konsum @ 06:52

När man sitter i en nyöppnad kassa, butiken har precis öppnat och det kommer en kund som köper en frukostfralla och betalar med en femhundring är det nästan som att jag tar det personligt.

Kunden måste förstå att all min växel går åt nu, att det första jag måste göra när hon/han köpt sin fralla är att gå och växla.

Naturligtvis kan inte kunden förstå ovanstående, och det är djupt orättvist av mig att tänka som jag gör, men för lätthetens skull har jag gjort en oerhört proffsig grafisk guide över när man med hundra procents säkerhet kan langa fram sin femhundring och veta att man är i det lugna området av dagen (rött är dåligt, grönt är bra).

Skriv ut och spara i plånboken:

femhundring

Annonser

54 kommentarer »

 1. Nu tycker jag du visar att du jobbat alldeles för länge i butik. Sunt förnuft och trevligt bemötande i all ära men jag har blivit helt kollrig av alla dina påpekanden och missnöjen. ”Ojojoj, lade jag fram pinnen lagom snabbt nu? Sa jag till om inget kvitto i tid? Lade jag fram påsarna rätt?” och jaha-upplevelser som att det är helt värdlöst att säga till om man tar det sista av något.

  Hur uppmärksam är du på alla fel/rätt som sker som kund på t.ex en…bilverkstad? Borde vi kanske gå kurser i hur man behandlar anställda på olika ställen?

  Och se inte det här som ett jättesurt inlägg, snarare något jag skrev med ett morgontrött skratt och ett roat ”Men vafaaaaan Konsum! Nu får du ju lätta upp lite!” i huvudet :).

  Kommentar av Broken Haiku — 2009/04/22 @ 07:10

 2. Broken: Haha, om man lägger ihop alla inlägg och ser det som en karaktärsbeskrivning skulle jag helt klart framstå som fullständigt psykotisk. Sanningen är att en del saker blir uppförstorade (av humoristiska skäl, ibland även för att det kan reta någon), andra saker är sånt som jag tänker mycket på (‘undrar hur det skulle se ut om…’) och roas av att få feedback, utveckling och reaktioner från världens bästa människor.

  Kommentar av konsum — 2009/04/22 @ 07:22

 3. Broken tog orden ur munnen (fingrarna) på mig. Men jag är inte lika vänlig och skyller på morgonhumör, jag råder dig till att byta jobb.
  Om du blir så irriterad på folk som vill betala för sig så borde du helt enkelt inte jobba som kassörska.

  Förövrigt är det nog bra att du håller dig anonym för vem skulle vilja handla av dig efter att ha läst ditt regelverk över hur en kund ska bete sig? Någonstans hur du missuppfattat någonting, affärer ska kämpa för att kunder ska vilja komma dit och spendera slantarna du verkar tycka att kunderna ska förtjäna att handla av dig.

  Trist

  Kommentar av Drina — 2009/04/22 @ 07:52

 4. Konsum är bäst.

  Kommentar av Blaskagg — 2009/04/22 @ 08:00

 5. Ha ha ha. Hysteriskt roligt!

  =D

  Kommentar av Aronson — 2009/04/22 @ 08:03

 6. Jag måste hoppa in till konsums försvar. Varför måste man som servicepersonal vara totaltyst om arbetets svårigheter för att inte få kommentaren: ”Byt jobb!”???

  Det är ytterst opraktiskt att som kund betala med en femhundring direkt på morgonen, det är konstigt att detta inte är självklart. Däremot märker ni på konsum att det är lika självklart att denna femhundring tas emot och att man sedan försöker leta affären igenom efter växel.

  En kund som enbart lägger fram en femhundring så tidigt får man faktiskt bli lite frustrerad över, däremot blir det skillnad ifall kommentaren: ”Jag har tyvärr inget mindre.” följer. För då har kunden förståelse för att det kan bli lite problem på förmiddagen och det sociala samspelet flyter bättre. För när det kommer till kritan är det socialt samspel det handlar om. Sedan kan ni negativa människor säga vad ni vill, varje social interaktion kräver samarbete, samspel och vilja, från bägge sidor.

  Kommentar av ET — 2009/04/22 @ 08:04

 7. Jag är likadan som dig Konsum, fast jag svarar i telefon istället. När den första kunden är ett strulärende som tar 20 minuter för något som egentligen borde ha tagit 2, och min snitttid går rakt åt he*vete.. då blir jag också irriterad. Fast det kan såklart inte kunden veta, så jag är lika snäll som vanligt utåt.. medan mina kollegor småfnisar åt det arga uttrycket i mitt ansikte. =)

  Kommentar av linda — 2009/04/22 @ 08:08

 8. Det låter som att du har för lite hundralappar vid dagens början. På större varuhus (som mitt) kan man lätt växla i början av dagen. 2-3 i rad däremot kan bli kämpigt.

  Kommentar av Mymmeli — 2009/04/22 @ 08:21

 9. Det finns en enkel lösning på ditt problem. Du har mer växelpengar från början så att du slipper bli irriterad på kunden.

  Kommentar av Maj Korner — 2009/04/22 @ 08:25

 10. Hahaha, och de inläggen som beklagar sig förstår nog inte att det är sarkastiskt skrivet. Kanske måste du tillägga detta i din blogg, så VISSA folk fattar… Fortsätt du att skriva som du gör, det är ju därför vi läser bloggen!

  Kommentar av emilie — 2009/04/22 @ 09:31

 11. This is why I love cashguard….

  Kommentar av Jenny — 2009/04/22 @ 09:59

 12. Lösningen är ju att göra som vi gör på bussarna. Vägra ta emot 500-lappar.

  Win win!

  Kommentar av Den Fete — 2009/04/22 @ 10:00

 13. Men vad magsura ni är så här på morgonen? Man har väl rätt att tänka och tycka vad man vill, samtidigt som man visar god min utåt i kassan. You go, Konsum!

  Kommentar av Arga bibliotekstanten — 2009/04/22 @ 10:28

 14. Kan ju finnas regler för hur mycket växel man får ha i kassan?
  Kan också vara drygt att ha FÖR MYCKET växel bara för att en kund ska kunna handla för 1 kr och betala med 500 kr (som de oftast just tagit ut vid närmsta bankomat).

  Drina: Du borde kanse inte skriva inlägg innan morgonsurheten försvunnit? 😀 Trist 😀

  Kommentar av Piddster — 2009/04/22 @ 11:32

 15. Alla borde betala med kort istället. Då slipper man problemet – och framför allt slipper Konsum med kollegor rånrisken.

  Kommentar av Sofia — 2009/04/22 @ 11:45

 16. Har bara positiva erfarenheter av detta. När jag går till COOP på morgonen och handlar för 50,50kr och lämnar över en femmhundralapp så får jag tillbaka 450kr. Betalar 50öre mindre än vad jag egentligen skulle!

  Behöver bara ske 2 miljoner gånger och sedan så är jag miljonär!

  Kommentar av Fredrik — 2009/04/22 @ 12:14

 17. Tror inte Konsum har någon avsikt att verka surmulen. Tror inte heller egentligen att man som kassör blir sur för egen del. Snarare för det extra problem som uppstår när nästa kund ska köpa något litet och betalar med 100:- och man så måste ge ut massa tjugolappar och femmor för man inte har nån vettig växel kvar att ge.

  Och det är en humorblogg – klart att manmåste skiva om såna här saker cokså. Fy så tråkigt att läsa en blogg som skriver ”jag satsar på kundcervice och dyrkar kunden som ALLTID har rätt och ser jättglad ut hela tiden fast kunden prcis förstör ett 12-pack ägg på kassabandet” Nej, det betackar jag mig för. Och tackar Konsum för att bloggen är rolig att läsa!

  Kommentar av ida — 2009/04/22 @ 12:24

 18. Jag har en enkel regel, aldrig mer än 300 kr i plånboken och alla köp över 100 kr tar jag garanterat på kortet.

  Kommentar av Tomas — 2009/04/22 @ 12:37

 19. Skulle man inte kunna trycka upp en sån där remsa och sätta i kassan, kanske på pinnen? ;D

  Kommentar av eek, a cat! — 2009/04/22 @ 12:37

 20. Jag sålde jordgubbar, tro mej jag vet!

  Kommentar av Matilda — 2009/04/22 @ 12:40

 21. Själv hade jag ingen aning om att det hade någon som helst betydelse vilken tid på dagen man betalar med vilken valör. Fattar jag det rätt att ni inte har någon växel (knappt) i kassan på morgonen då eftersom att EN femhundring gör att du behöver växla?

  Själv jobbar jag i smyckesbutik så jag trodde jag hade koll på hur det funkar med kassa/växel men tydligen arbetar vi efter helt olika regler.

  Kommentar av Madde (maddepladder) — 2009/04/22 @ 13:05

 22. Måste man vara så sur (påpekar tidigare inlägg) 😮

  Det är irriterande med femhundringar tidigt på morgonen, utan tvekan! Speciellt när de köper någonting litet… Nåväl, shit happens, inte alltid som jag är en exemplarisk kund och betalar med perfekta sedlar (speciellt inte när de har cash guard) men jag hoppas att ett ursäkta och ett leende och perfekt uppställda varor uppväger det hela! 🙂

  Go konsum!

  Kommentar av Insomnia — 2009/04/22 @ 13:35

 23. Det här var fan det bästa initiativet jag sett. Har varit med om det så många gånger att man nästan går postal på kunderna.

  Likadant varje söndag eller när bankomaten envisas med att spotta ut enbart femhundringar, då ska det in på konsum och växlas eller handlas en plopp för en femhundring.

  Och det värsta är när man ser att kunden har mindre pengar men envisas med att leende plocka fram femhundringen med orden: ”Tyvärr, jag har inte mindre”

  Hata kunder ibland alltså.

  Kommentar av Allan — 2009/04/22 @ 13:58

 24. tycker konsum har rätt. det suger att få slut på växel, och bloggen behöver inte ses som en etikettguide till livsmedelsbutik, utan bara som typ betraktelser.

  dessutom så blir det ju jobbigt för alla andra kunder som måste vänta medan konsum hämtar växel. så inte bra för någon!

  och man får inte ha hur mycket pengar som helst i kassan vid dagens början, eftersom det ska gå ihop sig att räkna på kvällen sen.

  Kommentar av Karl — 2009/04/22 @ 14:35

 25. Jag är också kassörska, jag försöker att inte bli arg utan se det humoristiska i sakerna.

  En klassiker som brukar dyka upp om vi har växelbrist på nån helg när t.ex. närmaste bankomaten gått sönder och alla har kommit för att ta våran växel:

  Kunden: Kan jag få det på 500?
  Jag: Tyvärr så har vi brist på hundralappar så du kan bara få ut en jämn 500 hundralapp.
  Kunden: Okej!
  Jag: Varsågod!
  Kunden: Kan jag inte få det i hundralappar istället?

  Snacka om att inte lyssna ;D

  och det är ju inte bara en gång det har hänt..

  Kommentar av Sanna — 2009/04/22 @ 16:51

 26. Karl (och ni andra som tycker att jag är onödigt grinig):

  Eftersom Konsum har en meny här på bloggen som heter just ”Guiden” där det står hur vi kunder bör bete oss för att få handla så räknar jag detta inlägg som just uppfostrande. Själv använder jag väldigt sällan kontanter men om jag nu vill göra det, låt mig använda vilken valör som helst på sedlarna så länge jag betalar för mig. Om växelkassan inte räcker, säg till så kanske jag kan ta det på kortet istället eller gå någon annanstans och handla där de har möjlighet att växla.

  Kommentar av Drina — 2009/04/22 @ 16:53

 27. OJJJJ vad jag känner igen det här, dessutom från den tiden när det inte bara var att dra kontokortet och knappa in en kod (ja, åkej, forntiden) – kunder som kommer med en femhundring och köper ett paket tuggummi… fem över nio… = ingen växel kvar

  Denna erfarenhet gör att jag alltid tar ut ”ojämna” pengar så det ska finnas åtminstone en hundring ifall jag måste handla någonstans där de inte tar kort (jo det finns några såna ställen).

  så det så.

  Kommentar av meta — 2009/04/22 @ 17:18

 28. Drina: Det är också en guide för butikspersonal, det upptäcker du snart om du läser det som gömmer sig bakom meny-titeln.

  Kommentar av konsum — 2009/04/22 @ 19:10

 29. Konsum jag kan läsa så jag har sett det, men eftersom bla Karl hävdade att det här inlägget inte var menat som en guide så ville jag peka på motsatsen till hans påstående.

  Kommentar av Drina — 2009/04/22 @ 19:28

 30. ååh jag blir så irreterad på alla som kommenterar i denna fantastiska blogg som inte själva sitter i kassan i en matvaruaffär. inse, ni förstår inte hur det fungerar eller hur vi som kassapersonal känner oss! ni bara klagar och ser oss som bittra, det är inte vårat fel att alla kunder alltid begår samma sorts misstag.

  förlåt om jag drar alla över en kant nu!

  Kommentar av malin — 2009/04/22 @ 22:03

 31. För oss på tåget har vi en personligväxelkassa, på 1500 = kommer första kunden och köper och betalar med 500 eller för den delen 1000 (fick två sådanna i rad så fort ja började sist) blir det helt omöjligt att ge en vettig växel. få tillbaka 100 lappar, 50lappar 20or och 10, känns det bra? näe bättre att tänka till lite och inte ta ut stora sedlar…

  Kommentar av tåg — 2009/04/22 @ 22:16

 32. Malin.

  Det heter ” att dra alla över en kam”, inte kant.

  Kunderna gör inga misstag när de betalar med en 500-lapp på morgonen. Vore det fel så skulle butikerna sätta upp lappar som talade om vilken tid man får betala med vad.

  Du kanske tycker att det är störigt men det gör det inte till ett kundmisstag.

  Kommentar av ösldjf — 2009/04/22 @ 23:57

 33. Byt till CashGuard, det är som magi!

  Kommentar av Elly — 2009/04/23 @ 02:32

 34. Jag bor i schweiz, och här är det inte helt ovanligt att folk gar och handlar med 1000CHF sedlar.
  Maste vara annu jobbigare när de kommer till en nyöppnad kassa med en (motsvarande) 7000kr sedel 😀

  en dag i bankomaten utanför konsum fas inte heller andra sedlar att ta ut än just de 1000chf sedlarna. Misstänker att växelkassan var rätt tom efter det 🙂

  Kommentar av Staffas — 2009/04/23 @ 02:43

 35. Drina: det har inlägget är inte menat som en guide lika mycket som en iakttagelse och/eller observation från och om mitt arbete. Det är vad den här bloggen handlar om. Enligt din definition borde alla(s) inlägg klassas som ‘guide’, och det vet jag inte om jag vill skriva under på.

  Se det som en guide om du vill, det finns otaliga sätt att använda det man läser; du bestämmer.

  Kommentar av konsum — 2009/04/23 @ 07:51

 36. Fast lika sur, arg, irriterad och förbannad man (som coop-anställd) kan bli på de hemska kunderna som (känns det iaf) jävlas bara för sakens skull eller också bara är helt knäppa. Lika glad o lycklig blir över de övriga kunderna. De som är helt underbara och som det är roligt att hjälpa. De som är förstående och sympatiska och ser att man anstränger sig för deras skull och faktiskt uppskattar det. Alla kunder är inte förjävliga, även om många är hopplöst inkompetenta. Det är bara det att man oftast minns de knäppa.

  Kommentar av A-K — 2009/04/23 @ 08:49

 37. Jag tycker det är jätteintressant att höra Konsums syn på folk som betalar med en femhundring för en frukostfralla på morgonkvisten. Jag har aldrig reflekterat över att växelkassan är skral på morgonen men fet på eftermiddagen. Halva poängen med att jag läser denna blogg är ju att jag får en massa små anekdoter och insikter om ett jobb jag inte kan nåt alls om.

  Sen var ju diagrammet hysteriskt kul i sig!

  Kommer säkert hända att jag betalar för en frukostfralla på morgonen även framöver utan allt för dåligt samvete.

  Alla har väl skitsaker på jobbet som man irriterar sig över eftersom de resulterar i ett återkommande merjobb. Inte är man arbetsskadad bara för den sakens skull.

  Kommentar av Martin — 2009/04/23 @ 09:21

 38. Drina: Det finns ju en anledning till att detta inlägg INTE ligger under just guide, utan bara i bloggen.

  Sen förstår inte jag vad det är för besvär i att bara ha det i åtanke, klart att man få betala med femhundringar, men det blir ju till besvär. Bäde för kassörskan/kassören och för andra kunder.

  Och det värsta som finns är folk som tycker att: ”jag betalar ju här, så jag kan bete mig som vilket svin som helst”.

  Kommentar av Karl — 2009/04/23 @ 11:51

 39. Karl; en undran bara – hur sjutton kan slutresultatet påverkas av om man har mer eller mindre i kassan vid dagens början? Detta är ju en konstant siffra som dras bort för att kunna räkna ut den totala dagliga inkomsten.

  Fredrik: Om du slutar spendera 50,50 så ofta så blir du miljonär betydligt fortare 😉

  Kommentar av Mymmeli — 2009/04/23 @ 20:24

 40. Haha, till skillnad från surpupporna så blev jag mycket glad över det här inlägget. Jag får alltid lite dåligt samvete när jag betalar små struntsaker med femhundringar. Det har till och med hänt att jag sett till att köpa lite fler saker, bara för att slippa få tillbaka 465… Men nu vet jag ju precis när jag kan växla och inte, perfekt!

  (OBS ingen ironi)

  Kommentar av Häxan Surtant — 2009/04/24 @ 07:30

 41. Mymelli: För att alla butiker har en standardsumma som kassören ska ha i kassan vid dagens början. Alternativet är ju isf att hela butiken ändrar grunsumman, vilket i sin tur ökar rånrisken osv. Det är inte alltid samma person som räknar kassan som börjar med den i början av dagen, så om bara EN person skulle ha en högre startsumma så kan det lätt bli fel i slutet av dagen om någon annan räknar.

  Kommentar av Karl — 2009/04/24 @ 11:21

 42. känner igen det 🙂
  Jobbar i en blomsterbutik & vi har mindre växelkassa och mindre pengar i växellådan pga rånrisk och när första kunderna på morgonen betalar med 500:- för mindre summor kan det bli lite kris med just växel om man står ensam. Väl nog har vi många snälla förstående kunder som ibland kan betala med kort istället om det är så att jag inte kan växla. 1000:- lappar är värre, det tar jag inte på morgonen såvida jag inte vet min chef kommer med mer.

  Kommentar av petbox — 2009/04/24 @ 17:12

 43. Våran växelkassa är på 3000 kronor per kassa. Det är de pengar som finns varje morgon och det får inte finnas mer, pga butiksstorlek och rånrisk.
  3000 kronor i hundralappar, femtilappar, tjugor, + alla mynt är dock inte så mycket. Kommer en kund på morgonen och betalar ett tuggummi med en femhundring så försvinner garanterat hundralapparna direkt.
  På eftermiddagarna har dock fler handlat och då de flesta betalar med hundralappar finns därför mer växel att ge igen för femhundringar när dessa dyker upp =).

  Kommentar av Veronica — 2009/04/25 @ 18:40

 44. Sitter också i kassan, och tycker det här är väldigt irriterande, oavsett vems fel det är, kundens eller rutinens. I min butik har vi dock i det två första kassorna, en liten växellåda som är inlåst framme i kassan, med femtusen i varje, i myntrör och sedlar. Detta är ganska nytt, och jag minns hur jobbigt det blev på morgonen *innan* vi hade det så.

  Men det finns en sak som riktigt irriterar mig med femhundralapps-handlarna, och det är att om det INTE är fem över nio, utan kanske mitt på dagen, då tycker jag man kan sikta in sig på den kassa som kanske bäst kan växla den större sedeln, och inte gå och ställa sig i den nyöppnade extrakassan, som kassörskan fick plocka av innan den kunde öppnas, och som så tydligt sätts i gång för första gången för dagen. (oj, lång mening).

  Och för alla som tycker att det ju inte är deras fel att växeln tar slut, och därför inget de ska bry sig om: Har du aldrig ställt dig i kön och fått en ”Åh, inte du igen,”-blick av kassören/kassörskan – Gissa varför.

  Kommentar av Sofia Å — 2009/04/26 @ 08:45

 45. Haha, det här har jag också retat mig på men vi får väl skylla det på bankerna som vill få bort uttagsautomaterna och dumpa över all pengahantering på butikerna, som tydligen skall vara både ”bank-och-mat” idag. Många kan på banken inte ta ut 400kr 2ggr i rad heller utan bara 500kr exakt och måste gå och köpa nåt för att växla… En annan typisk grej dock ifall kunden på morgonen betalar tuggummit med kort eller småmynt och skall just gå, brukar ibland ändra sig vända tillbaka och fråga ”Kan Ni växla den här 500-ingen?” det kanske är en konspiration… 😀

  Kommentar av Fritz — 2009/04/26 @ 20:05

 46. Det var en nyhet för mig att även mataffärer har så låga halter av växel på morgnarna. Jag jobbar i ett större varuhus med mycket övervakning och där är morgonsumman helt tillräcklig för ett par 3 x 500-växlingar. Att en mindre typ blomsterhandel inte har så mycket växel kan jag förstå, men mataffärerna….wellwell, man lär sig något nytt varje dag.

  Och Karl, tack för svaret. Det var att höja grundsumman som jag tänkte på…men det är klart, konsum kanske troligare blir rånat än att min arbetsplats blir det. (No offence konsum 🙂

  Kommentar av Mymmeli — 2009/04/27 @ 23:18

 47. Jag vet inte om någon refereade till min kommentar som sur eller om jag missuppfattade.

  Det var iaf menat som allt annat än surt. Jag bara konstaterade att jag inte hade en aning om att det har någon betydelse när på dagen jag använder mig av vilken valör i en matvarubutik.

  Tror ju inte direkt att någon lämnar fram en femhundring för att jävlas utan för att man inte vet…

  Själv använder jag mig inte alls av femhundringar. Antingen betalar jag med kort eller tar ut kontanter på bankomaten. Behöver jag ta ut mer än femhundra gör jag flera uttag så att jag får beloppet i endast hundralappar.

  Kommentar av Madde (maddepladder) — 2009/04/28 @ 09:40

 48. Ugh, min arbetsplats har cashguard och jag tycker inte alls att det fungerar bra! Minsta lilla hundöra eller veck på sedeln, och maskinen spottar ut den igen; gång på gång på gång, alltmedan kön växer. Ibland får man mata in en sedel 20 gånger innan maskinen sväljer den! Jag blir glad om någon t.o.m handlar en lipsyl på kort, det är så mycket enklare!

  Kommentar av annapanna — 2009/04/28 @ 20:59

 49. Det finns riktlinjer för hur stor kassa man ska ha. Oftast fördelas den totala kassan över alla kassor. Då blir det inte så mycket i var och en. Framförallt om vi alternerar kassor och de inte är personliga.
  @42 o 43:
  Dessutom kan jag påpeka att det inte är speciellt lämpligt att på nätet berätta hur stor kassa man har i pengar mätt, eller att växelkassan hanteras på ett visst sätt. Det är något som du som anställd bör hålla som hemlig information. Det är därför man aldrig berättar hur mycket rånare får i butiksrån. Fler ”pundare/moppefjortisar” ska helt enkelt inte få idéer.

  Sen är det förbenat tröttsamt att pensionär nummer tre på raken när pensionen kommit den 18:e ska bara få växlat sin 500-ing (om man har tur och inte tusing) och köpa ett paket mjölk.
  /MLnyfiken

  Kommentar av MLnyfiken — 2009/05/01 @ 22:30

 50. Jag förstår fullständigt att all växel går åt om man kommer tidigt på dagen och köper något riktigt billigt med en femhundring. Och jag försöker i så stor utsträckning som möjligt att ha mindre valörer på mig, använder för övrigt sällan femhundringar över huvud taget. Tycker att det hör till vanlig hyfs att inte använda sig av en butik som sin personliga växelautomat om det inte är absolut nödvändigt.

  Däremot har jag en gång blivit nekad att handla mat i restaurangvagnen på ett tåg (självklart sj) eftersom jag bara hade en femhundring och den otroligt otrevliga tjejen i kassan tyckte att hon skulle få ”för lite” växel kvar. Det var mitt under resan och jag hörde knappast till dagens första kunder. Enda anledningen till att jag bara hade en femhundring var att bankomaten på stationen inte hade andra sedlar när jag skulle ta ut. Tjejen i kassan tyckte lite snorkigt att ”du kunde ju ha tagit ut pengar lite tidigare”. Dåligt.

  Kommentar av norberg — 2009/05/07 @ 10:03

 51. Det är även jätteskoj att ha 2000kr i växelkassa och få en retur på 1499:- två minuter efter man öppnat..Kunden kan självklart inte heller tänka sig att få pengarna insatta på kontot.
  Sen kommer nästa..och nästa.. 😉

  Kommentar av U — 2009/05/08 @ 23:26

 52. Jag jobbar i en liten brödbutik som inte ens tar kontokort.
  Där betalar folk tidigt på morgonen (5.30 öppnar vi) med femhundringar också. För en fralla som kostar 4 kr.
  Jättekul när 500 är hela min växelkassa….

  Kommentar av Sandra — 2009/05/26 @ 20:48

 53. Jag jobbar på McDonald’s och precis som på brödbutiken Sandra ovanför jobbar på är växelkassan i varje kassa på 500 hos oss och då oftast i massa mynt, 20-lappar och 50-lappar så om någon kommer in tidigt och köper något litet och betalar med en 500-lapp kan det bli lite knepigt att få ihop växeln.

  Jag tänkte bara upplysa er, ni som reagerade på inlägget.

  Kommentar av Melina — 2009/09/01 @ 00:36

 54. Det är otroligt störigt! Men det jag stör mig mest på är pensionärerna som går till banken i närheten för att ta ut 500-lapparna, och sen betalar. VARFÖR slösar de en halvtimme eller så på banken när de kan komma och betala med kortet direkt?

  Kommentar av Claire — 2011/07/19 @ 19:57


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: