Konsum

2008/09/29

Skapat potatisfynd

Filed under: Coop — by konsum @ 09:37

Det är tyvärr ingen ovanlighet att människor tar till små tricks för att få ett bättre pris, bättre service, bättre vara och så vidare, men jag finner ovanstående bild speciellt störande.

Kanske är det för att människor som gillar Änglamark och kravmärkta produkter bör gilla att betala för produkten för att stödja producenter och tillverkare, och därigenom naturen och sig själva, så att de kan fortsätta köpa kravmärkta produkter.

Kanske är det för att svensk färskpotatis är skamligt billig och väldigt fin och god, men den här personen vill ha Änglamarkpotatis till priset av vanlig potatis så hon/han löser det fiffigt och sparar många kronor.

Kanske är det egentligen för att det handlar om just potatis… jag slår vad om att den här personen, som inte ville betala för så dyr potatis, kom till kassan med en korg eller vagn där en påse lösviktsgodis (eller något annat snask) vilade.

Potatis kostar typ åtta kronor per kilo.
Godis kostar typ åttio kronor per kilo.

Prioritering.

Annonser

19 kommentarer »

 1. Summa summarum: Idioter.

  Kommentar av The One and Donny — 2008/09/29 @ 10:06

 2. ja vi hade en polsk kärring som bytte rabattlapparna till änglamark produkterna sa vi höll alltid koll pa hennes varor när hon kom till kassan.
  bensin far kosta och det far kosta 20spänn att aka till butiken för att handla för 150kronor och spara 20-30 spänn istället för att stödja den lokala butiken.
  det far kosta 18spänn att köpa en cola i pressbyran men det far bannemej inte kosta 13spänn för en liters bravo juice i affären.

  a de e ju jävligt dyrt när krav potatis (som det är brist pa)kostar vad det kostar för nej det far ju inte kosta mycket mer om man vill ha giftfritt eller hur för billigt e bra

  naja

  förresten ska du ta upp det där med coop och att dom ska bestrala oss med tradlösa nätverk i butikerna

  Kommentar av kosmopolit — 2008/09/29 @ 11:19

 3. ”kosmopolit”: slår vad om att du tror att man får cancer av att prata i mobiltelefonen eller bo nära kraftledningar oxå!

  Kommentar av Emma — 2008/09/29 @ 12:55

 4. tror?inte tror jag nanting
  det finns redan tusentals forskningsrapporter att man far leukemi(kraftledningar),cancer,depression,huvudvärk,oro +mycket mer när man använder mobiltelefon själv fick jag otroligt stora sömnproblem och huvudvärk fran wifi,mobil.
  sa det handlar inte om att tro nanting det är bara ren fakta.

  jo det är iallafall sa att coop skall börja med tradlösa nätverk i alla butiker och den dan de händer blir det total bojkott fast jag egentligen gillar coop.

  Kommentar av kosmopolit — 2008/09/29 @ 13:59

 5. Med ett tradlöst nätverk har man aldrig tråkigt.

  Kommentar av Henrik — 2008/09/29 @ 14:07

 6. På med foliehatten!

  Kommentar av Andreas — 2008/09/29 @ 18:12

 7. Kosmopolit:
  Då får du nog se till att hålla dig inomhus: trådlösa (internet)nätverk finns ju överallt! Bara där jag sitter nu och skriver finns det fem trådlösa nätverk utöver mitt, hur är det då inte inne i stan? Det finns sk ”hotspots” i bla kungsträdgården där man kan surfa fritt…
  Dessutom kan du inte säga att något är ”ren fakta”, när det bara grundas på vad du själv tolkar, det måste genomföras 1000-tals neutrala studier för att något ska kunna kallas fakta. Nä du, drick lite mindre kaffe och rör på dig lite mer, så sover du nog bättre!

  Kommentar av Ysmania — 2008/09/29 @ 19:20

 8. Kosmopolit: Det finns inga studier som visar på sk. ”elallergi”, bara motsatsen. En utav de mer framstående ”forskarna” som verkar för att visa att ”elallergi” finns har t.ex. fått priset för minst vetenskapligt förankrade forskning, eller vad det nu var. Vid blindtester så har man kommit fram till att personerna verkar må bättre när det strålar som bäst. Och när det gäller hur farliga mobiltelefoner är så vill jag minnas att det faktiskt inte finns någonting som påvisar någon som helst form av medicinska problem orsakade av t.ex. strålning.

  Så de där forskningsrapporterna är jag nyfiken på..

  Kommentar av Onkelborg — 2008/09/29 @ 21:51

 9. Så jävla ruttet.

  Kommentar av Ung tant — 2008/09/29 @ 22:21

 10. Vi får mindre strålning i oss nu än vi fick när vi satt och tittade på ”Fem myror” framför TV-apparaterna på 70-80-talen…

  Kommentar av Minghetti — 2008/09/30 @ 06:15

 11. tänk på vad som hände i finland!

  Kommentar av tarmplack — 2008/09/30 @ 12:06

 12. Nu tycker jag vi skiljer på äpplen och päron! Att det är skadligt att bo direkt inpå riktigt ”kraftiga” kraftstationer är om inte 100%-bevisat så i alla fall hyfsat troligt, det finns många exempel på statistik som visar att antalet cancer-fall är betydligt högre bland boende omkring kraftstationer än boende på andra ställen. Att det sen kan finnas något som elallergi tror jag säkert, även det är ju inte bevisat med vetenskapliga studier men det finns ju en del intressanta rapporter som tyder på enskilda fall av överkänslighet, sådär en tusendels promille av befolkningen eller så (obs! påhittad siffra som jag bara drog till med! Jäkligt få i alla fall).
  Poängen: Att därifrån gå till att börja hojta om trådlösa nätverk och mobiltelefoner, det är att vara ute och cykla bland teori och fakta så det står härliga till. Det är nämligen inte samma sak… Gå hem, läs fysik, gör avbön, kosmopolit! Så kan du vara lite lugnare i affären framöver också. 🙂

  Kommentar av Tessan — 2008/09/30 @ 15:58

 13. nja det finns ”cancercluster” där människorna runt mobilmaster far cancer i mycket högre utsträckning än vanligt(sen att det bara alltid är tillfälligheter visar ju bara hur allt fungerar)

  och bibliotek i paris har tagit bort wifi för personalen fick olika sjukdomssymptom.
  forskare pa mässor far sjukdomsymptom för dom har lagt wifi i mässlokalerna.
  människor blir mer och mer deprimerade.

  sovjetunionen hade väldigt kompetenta forskare och forskade pa detta redan länge sen och förbjöd till och med microvagsugnen.
  dessutom har ryssland,kina,och manga andra länder mycket lägre gränsvärden pa stralningen tillexempel italien med 100ganger lägre gränsvärde än sverige.

  1000tyska läkare har skrivit pa freiberguppropet om omedelbart stopp för fortsatt utbyggnad (har efter undertecknats av ytterligare 35000läkare,tekniker mm)

  här finns en bra film fran norsk tv
  http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/414023

  mobilstralning skadar generna och öppnar upp blod hjärnbarriären i hjärnan sa att alla gifter som normalt stoppas gar igenom.

  vissa skolor har redan tagit bort wifi och fler kommer göra det för vem vill ha mer depressiva studenter.

  till och med tomater reagrerar pa mobilstralning och växer sämre
  konstigt att dom e inbillningsjuka för tomater har ingen hjärna.

  att vi far mindre stralning i oss nu än pa 70-talet e nanting du hittat pa själv eftersom om du läst lite har stralningsdimman ökat REJÄLT och tillexempel pa billarmet var de tvungna att öka effekten 10ganger eftersom signalen annars inte sakulle ga igenom).(testet som statens ssi=mobiltillverkarnas lilla hund i koppel gjorde var i ett fatal platser som dom själva valt hehe)

  ysmina det har redan genomförts tusentals opartiska studier runtom världen som kommit till resultatet att mobilstralning är skadligt studierna som kommit fram till att det inte var skadligt är direkt (eller indirekt)sponsrade av industri/intressenter sa det grundas inte alls pa vad jag tolkar och kaffe dricker jag inte däremot skulle du behöva en kopp sa du skulle läst mitt inlägg och förstatt det innan du skrev ner nat.
  Och visst finns det hotspots inne i stan men de platserna/köpcenterna/tunnelbanan undviker man sa gott man kan om man maste aka in till stan nan gang men visst lätt är det inte men vill man behalla hälsan sa gör man sa gott man kan.

  men nu tillbaks till coop och tradlösa nätverk
  ifall ni pa coop bryr er om era anställda sa skiter ni att installera skiten ifall inte sa skyll er själv men installera även tradlösa telefoner och wifi i hela erat fina kontorskomplex i solna(ni maste ju fa lite depressioner ocksa sa ni kan fa sympati mot era anställda).

  Kommentar av kosmopolit — 2008/09/30 @ 22:17

 14. Intressant diskussion men nu var det väl ändå KRAV det handlade om..

  Kommentar av Suzanne — 2008/10/01 @ 13:17

 15. kosmopolit: Källor?

  Kommentar av Elin I. — 2008/10/01 @ 17:52

 16. Folk som plockar bort kravklistermärken från äpplen eller försöker köpa kravpotatis för vanligt pris är dumma i huvet. En del av poängen med kravmärkningen är ju att man betalar för att produkten är kravmärkt. Om man inte betalar för det går producenten av produkten med förlust (i värsta fall) och slutar producera kravmärkt och det leder till slut till att produkten försvinner från butiken.

  I en kapitalistisk värld är det så det funkar.

  Kommentar av Pelle — 2008/10/01 @ 18:02

 17. Hej jag var o handlade för ett tag sen och ser då en dam som plockar på sig tomater med kvist… Och damen står o ”knippsar” bort allt de gröna alltså kvistarna o sen lägger de i en påse…
  Jag blev lite sur,, ok de kostar lite mer men så mycket är de ju inte.
  Iallafall sen står hon framför mig i kassan o när kassörskan frågar vad de är för tomater svarar damen: De är vanliga tomater.. inte kvist..

  Åhh då blev jag ännu surare men ville inte ställa till en scen så jag blängde lite på henne och när de var min tur så la jag upp mina Kvisttomater (mid kvistarna) kvar och sa Det är kvist tomater.. o blängde på damen.. Hon fattade inget =)

  Så gör man inte undrar om hon tjänade 2 kr på det där, fult gjort usch o fy!

  Kommentar av l.n — 2008/10/02 @ 17:56

 18. Ibland kan man förstå tilltaget. Vissa butiker, särskilt Willys Hemma hemmavid, har riktigt usla varor. Ruttnande potatisar som inte märks med vad för slags potatis det är bara att det är ”fast potatis”. Ännu värre med lök, där finns det några lök där man känner stanken av förruttnelsen några meter ifrån. Jag har sett någon i desperation tagit en stor påse med lökar och öppnat den och plockat därifrån. Jag plockade också från påsen.

  Så man kanske ska fundera på orsaken till tilltaget. Är de existerande potatiserna ruttna och mjuka? Då är det inte så konstigt att någon blir trött på det. Fattiga ensamhushåll kan inte med att köpa stora påsar.

  Men det var inte så snällt att ta just kravpotatiserna.

  Kommentar av Helena — 2008/10/19 @ 10:48

 19. Men då får man väl köpa potatis, lök eller vad det nu är någon annanstans. Eller stå över. Butiken måste annars slänga resten av den där påsen. Grattis, du och en kund till fick varsin fin lök, nästan ett kilo kastas bort. BRA GJORT!

  Kommentar av B — 2008/10/19 @ 11:39


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: