Konsum

2008/09/01

Att ha mage

Filed under: Coop — by konsum @ 10:12

Det är en helt fantastisk produkt i sig: Flaki, Komagesoppa med rotfrukter.

För att locka till köp (om det skulle behövas) har tillverkaren placerat en liten tillagningsbeskrivning på etiketten (inflikningen i vänster hörn). Föredömligt enkel.

Annonser

25 kommentarer »

  1. jag tycker det ser uräckligt ut men… sån är jag.

    Kommentar av lillavild — 2008/09/01 @ 11:03

  2. ‘Fantastisk’ i det här fallet har betydelsen ‘Fantastiskt att någon kan tänka sig att äta det här’…

    Kommentar av konsum — 2008/09/01 @ 11:51

  3. Hörrenini, det här är en polsk delikatess. Dissa inte det polska köket.

    Är itne heller helt crazy-förtjust i det, men kan meddela att det smakar lite som oxsvanssoppa (oxtail soup), något jag ofta fick som barn. (Från burk, förstås.) Fast med sega bitar i.

    Kommentar av bani — 2008/09/01 @ 13:29

  4. Bläh. Men hm, komage… Det är alltså soppa på vad kon har ätit innan den gick till vidare produktion, så att säga? Fräscht.

    Kommentar av grisen — 2008/09/01 @ 13:58

  5. Jag förundras lika mycket varje gång jag fyller på den hyllan… att folk faktiskt köper det… och äter det… Yuck!

    Kommentar av konsumflickan — 2008/09/01 @ 14:16

  6. Det är väl inte äckligare att äta komage än att äta allt annat som sitter på kon… Eller dricka hennes bröstmjölk för den delen. För det gör ju de flesta utan att blinka. Själv tycker jag att det är rätt perverst att äta andra varelsers kroppar.

    Kommentar av anna — 2008/09/01 @ 17:41

  7. vad hände med testpatrullen förresten? detta är kanske något för er? 🙂

    Kommentar av lillavild — 2008/09/01 @ 17:42

  8. Komage verkar tillhöra standard sortimentet? Har själv en mörk fläck av ovannämda mage på den röda commi stjortan (apatin sätter stopp för tvättningsplaner)

    Kommentar av konsumhora — 2008/09/01 @ 17:42

  9. Jag bor i Costa Rica och här är komagesoppa en traditionell maträtt som folk lovordar. Alla säger att det är jättegott men jag har inte vågar smaka än (komage som säljs i charken ser inte särskilt aptitligt ut heller…)

    En sån där färdig soppa skulle säkert göra succé här! 😀

    Kommentar av Nina — 2008/09/01 @ 19:31

  10. Bara jag som inte ser vad det står på den där lilla inflikningen?

    Kommentar av B — 2008/09/01 @ 21:17

  11. B: det är en pil ned i en kastrull. Simply.

    Kommentar av konsum — 2008/09/01 @ 21:28

  12. Soppan är naturligtvis inte gjord på innehållet i magen, utan på själva magen som organ. Inte konstigare än att äta muskeln egentligen.

    Nu känner jag mig tvungen att kopiera in en text jag fick läsa nyligen. Ursäkta spam-varningen:

    Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev

    Nyttan med Kon

    Kon är ett husdjur… Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

    Kon har sju sidor… Den översta sidan – Den nedersta sidan – Den främre sidan – Den bakre sidan – Den ena sidan – Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

    På den främsta sidan sitter huvudet… Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

    På den bakersta sidan sitter svansen… Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

    På den översta sidan – Och den ena sidan – Och den andra sidan, är det bara hår… Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

    Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur… men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben… Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
    feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

    Kon har gott luktsinne… Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

    Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

    Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

    Kommentar av bani — 2008/09/01 @ 22:29

  13. bani: Helt underbart!! Men jag är skeptisk till åldern på skribenten.. 🙂

    Kommentar av Suzanne — 2008/09/01 @ 23:06

  14. Åh Konsum!!!! Jag drömde om dig inatt. Vi träffades på en fest och du ville inte riktigt avslöja att det var du som var du, men jag förstod det ändå. Jag vill minnas att jag var lite tänd på dig i drömmen. Du var tjej med ljust axellångt hår.
    Hursom, det var trevligt att få träffa dig, om så än bara i en dröm! 🙂

    Kommentar av Frida — 2008/09/02 @ 00:08

  15. usch de låter äckligt.
    va sugen på å pröva polsk sallad i likadan glasburk för den såg god ut men jävlarna har ju hällt i sötningsmedel i skiten så de blev inget köp.

    Kommentar av kosmopolit — 2008/09/02 @ 00:41

  16. haha får man betalt om man tar med sig den hem?

    Kommentar av sebbe — 2008/09/02 @ 10:55

  17. Frida: Kanske är det ”Jättelyftet” som har satt griller i huvudet på dig? Trevligt med fest, och jag är helt säker på att jag tyckte att det var jätteroligt att träffa dig. Jag är gärna med i drömmar. Det är sånt som kan göra mig outhärdligt uppblåst och högfärdig.

    Kommentar av konsum — 2008/09/02 @ 11:44

  18. Allt kan säljas med ”mördande reklam” ! 🙂

    Kommentar av Josef Boberg — 2008/09/02 @ 14:38

  19. Polsk mat äger!
    Men var försiktiga med sånna här ”färdiglagade” rätter på burk. De är ju av mycket sämre kvalité än de hemlagade. Så ni som vill äta god polsk mat får helt enkelt åka ner dit eller tvinga någon polack här att laga åt er 😉

    Kommentar av Jess n' Nikki — 2008/09/03 @ 12:12

  20. Komage- namnet suger!Kunde lindas in i mjukare ordalag, vi kallar ju inte skinkan för grisröv.Förslagsvis polskidolski.

    Kommentar av eva — 2008/09/07 @ 06:23

  21. Okej, nu har jag tillagat det. Now what? Jag hajar inte hur jag ska förtära det! BUHUUUU!!

    Kommentar av Funkmeister — 2008/09/08 @ 12:20

  22. Var tvungen å prova, och det är som köttsoppa fast med bläckfisk struktur på köttet så att säga, ganska mycket pepparvattensmak också, man bör följa orginalreceptet å ta ett par kalla vodka till enl wikipedia. Inte värre än att äta falukorv eller pölsa…

    Kommentar av Fritz — 2008/09/08 @ 18:55

  23. jag provade detta förra året, då min chef har haft flaki på burk med sig några gånger till jobb (hon är polsk), var väldigt skeptisk just pga att det är komage – MEN det var inte alls så illa som jag trodde, konsistensen på magen är typ som bläckfisk.

    Kommentar av Petrah — 2008/09/13 @ 11:49

  24. ja ser inte ens vad den lilla bilden föreställer dåligt att de inte går att förstora bilden när man klickat på den

    Kommentar av kata — 2008/09/30 @ 03:41

  25. kata: den dåliga kvaliteten beror på en undermålig mobilkamera, men för säkerhetsskull förklarade jag också vad bilden föreställer i den här kommentaren ovan.

    Kommentar av konsum — 2008/09/30 @ 08:49


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: