Konsum

2008/07/03

Vagnfel

Filed under: Coop — by konsum @ 10:37

Vad är meningen med nästan skjuta in vagnen på sin plats? Ni vet vad jag menar? Vagnen körs fram till sin plats och istället för att köras ihop med vagnen framför överges den vid första vagnberöring…

Det betyder att jag, vid första bästa lucka, måste springa upp och skjuta in alla vagnar i varandra för att andra människor dels ska komma fram och dels för att oreda skapar mer oreda (de flesta i det här skedet av handlingen är fullt fokuserade på att komma ut och hem att de gör som alla andra gör och har gjort).

De som gör så här med vagnarna måste vara:
1. Lata
2. Oempatiska
3. Ouppfostrade
4. Stressade
5. Förvirrade
6. Alla ovanstående

Varför inte bara ge vagnjäveln en extra liten push, jag förstår verkligen inte. Loggar de här människorna nästan ut när de har betalat sina räkningar via internetbank, tappar de nästan ut diskvattnet, låser de nästan dörren när de går hemifrån?

Annonser

22 kommentarer »

 1. Jag har som kund reagerat på samma sak och brukar faktiskt själv (empatisk som jag tror att jag är) putta ihop vagnarna som står i oordning. Hur svårt kan det vara?

  Kommentar av Stockholm dagtid — 2008/07/03 @ 10:43

 2. Jag brukar själv gå och fixa till dessa attans kundvagnar när jag är på affären och handlar. Man blir både irriterad och fundersam på hur folk bär sig åt. Det är som alla produkter som folk ”lägger tillbaka” på alla mystiska ställen…

  Kommentar av PC & Nätverksteknikern — 2008/07/03 @ 11:36

 3. Att nästan göra är en livsstil, ett existentialistiskt ställningstagande. Skjuter jag inte in kundvagnen hela vägen in så gör jag det inte på riktigt. För gjorde jag det på riktigt så var det mitt liv; alltså att mitt liv bestod just då i att jag enbatr var en människa i ett snabbköp som sköt in kundvagnen på plats. Men gör jag det inte på riktigt så kan jag låtsas att jag själv inte heller befinner mig i situationen på riktigt. Utan jag befinner mig så klart någonannanstans. Mitt liv är så mycket större än att bara utgöras av en person som skjuter in en kundvagn på Konsum. Därför hänger jag inte heller tillbaka kläderna jag provat i klädaffären på rätt ställe och plaggen är också enbart halvdant uppdragna på hängarna, därför går jag inte med brickan till brickstället på restaurangen, därför säger jag inte till den jag lever mde att jag älskar vederbörande,etc.

  Kommentar av Hélène — 2008/07/03 @ 12:12

 4. Orsaken till detta är naturligtvis att de har kassarna i vagnen, kör vagnen till de andra vagnarna och lyfter ur kassarna och går därifrån. Om vagnen skjuts in så kan inte kassarna lyftas ur. Lösningen är förstås att först lyfta ur kassarna och sedan ge vagnen en hockeytackling så att den åker in i övriga vagnar. Av dina alternativ så tror jag att det beror på att de är 1. 4. eller möjligen 6.

  För övrigt tillhör jag de som aldrig skulle använda en vagn, det skulle förstöra min image.

  Kommentar av Björn — 2008/07/03 @ 12:57

 5. Äsch, folk är bara lata och ouppfostrade. Någon annan städar ju alltid upp, eller hur? Det är säkerligen samma människa som bara ställer ner alla kopparna i diskhon när han/hon har haft möte istället för att sätta dem i diskmaskinen. Om man säger nåt, svarar de ofta: Men den var ju full?!, totalt oförstående. Generation I kanske?

  Kommentar av Jo — 2008/07/03 @ 16:04

 6. Jag vill ju inte göra personalen arbetslös ju! 😉

  Kommentar av MrArboc — 2008/07/03 @ 16:45

 7. det kanske är just de, de kan aldrig göra någonting NÄSTAN, förutom att NÄSTAN rulla vagnen på plats 🙂

  Kommentar av lillavild — 2008/07/03 @ 17:51

 8. Det här problemet finns sällan där vagnarna måste lösas ut från vagnsamlingen med en femma eller tia. Fast i mindre butiker blir det såklart ohållbart! 🙂

  Kommentar av meta — 2008/07/03 @ 18:17

 9. I-landsproblem?

  Kommentar av The one and Donny — 2008/07/03 @ 18:17

 10. Om man jobbar på ett ställe länge nog att börja haka upp sig på precis allt som kunderna gör, ska man kanske byta jobb. Jag börjar för tusan bli nojjig av att gå och handla bara för alla sjuhundra saker man ska tänka på och göra rätt för att göra Konsum någorlunda nöjd.

  Kommentar av Broken Haiku — 2008/07/03 @ 20:32

 11. Gör du NÄSTAN ditt jobb? Arbetar du nästan 8 timmar? Du om någon måste väll förstå att ingen vill vara i en matvarubutik (man vill hem till sin familj) och har därför ofta väldigt bråttom. Ursäkta om det skapar problem för dej, MEN den gången du kommer och hjälper mej på jobbet så lovar jag att bli ordentligare.

  Kommentar av Makkelele — 2008/07/03 @ 22:25

 12. Det där urartar väldigt snabbt i att de vanligtvis väldigt raka och fina leden av kundvagnar förvandlas till något som mest kan liknas vid en seriekrock i en korsning, där de inblandande fordonen står helt huller om buller. Personligen tycker jag mest att det är underhållande.

  Något som är irriterande dock är när folk sätter sina använda kundkorgar i fel stapel. Det finns två staplar, en för vanliga korgar som man bär runt på, och en för de lite större som man låter rulla på marken efter sig. De är väldigt annorlunda till utseendet(fast de ÄR iofs gröna båda två…), men folk lyckas ändå blanda ihop dem vid kassan! Vi har faktiskt olika staplar för dem av en anledning!

  Kommentar av Befgrek — 2008/07/04 @ 00:59

 13. Och jag är näääästan älskabar..

  När inte ens din blogg hjälper då är det illa. Och då är det verkligen illa. En läsning här lättar oftas upp humöret avsevärt. Men jag är föööör depp idag.

  *skiner upp* Men jag gjorde ett försök i alla fall. Lyckades näääästan.. =S

  Kommentar av Mia — 2008/07/04 @ 02:17

 14. En sak fattar jag inte.. hur kan man nästan skjuta in en vagn? Dom har väl såna där kedjor som man kopplar ihop dom med? Man måste ju skjuta in vagnen helt för att få in kedjan annars får man ju inte ut femman. Eller är det bara jag som vill ha tillbaks den? Alla andra kanske är så rika att dom slänger femmor hit och dit?

  Kommentar av emma — 2008/07/04 @ 09:24

 15. Dem där skulle enbart få handla på affärer där man måste stoppa i en femma eller tia för att få en vagn. På så sätt måste dem ställa den på plats för att få tillbaka sin peng.

  Kommentar av Larschan — 2008/07/04 @ 11:08

 16. #15: Lär dig skilja på DE och DEM, din nolla! Du har ju uppenbarligen bara NÄSTAN lärt dig svenska…

  Kommentar av Rick — 2008/07/04 @ 18:33

 17. Det finns de som bara nästan tappar ut vattnet efter disken. Jag vet.

  Kommentar av bani — 2008/07/04 @ 22:29

 18. Hihi har samma problem i min butik med. Vi har inte heller såna där som man måste stoppa in pengar för att få en vagn.

  Lördagar är väsrt för då är de flesta bakfulla och då blir det mera stök och oreda i butiken.

  Kommentar av Raggis — 2008/07/05 @ 19:21

 19. #6: Jag ska börja använda samma förevändning för att råna banker: ”Jag vill ju inte göra konstapeln arbetslös, inte!”

  Det är dagens ungdom det är fel på. Schämmes!

  Kommentar av Strömberg — 2008/07/05 @ 19:28

 20. Jag är den där som plockar ur diskmaskinen på jobbet. Sätter tillbaka vagnen i den av raderna som är kortast (så att det inte står vagnar över halva parkeringen). Tar vagn ur längsta raden (av samma orsak). Knuffar till och ser till att korgarna står jämt i varandra när någon har satt ner en på snedden. Trycker ner mitt torkpapper i papperskorgen på toaletten så att den inte alls är full längre. Sätter i nytt toapapper i toapappershållaren. Osv osv. Varför måste jag vara så duktig jämt? Jag försöker psyka ut min man till att städa hemma men det ändå jag som ger upp först. Alltid!

  Kommentar av Susen — 2008/07/07 @ 08:47

 21. Jag förstår mig inte på folks tänk. Makkelele – du tycket uppenbarligare att du är väldigt mycket viktigare än någon av oss som arbetar i butik. Vi som plockar upp efter din skit gör det för att ”det är vårat jobb”. Guess what? Det är inte vårat jobb, vårat jobb är att se till att du får de varor du önskar och ha öppet så att du och din familj får toapapper och mat i kylen. Tror du jag beter mig som ett arsle när JAG går och handlar? Vad ger dig insikten att ”jag gör precis som jag vill- någon annan gör det här åt mig”? Självisk och ohjälpsam = pucko

  Kommentar av A — 2008/07/08 @ 17:43

 22. Det är samma människor som felparkerar på personalens hyrplats, dom vet att dom inte får stå där så dom parkerar bara på ‘halva rutan’ som om dom vill visa att dom flyttar sig ifall någon börjar klaga över ‘revirintrånget’.

  Kommentar av Fritz — 2008/07/11 @ 12:55


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: