Konsum

2008/06/06

Förbluffande Fakta, del 1

Filed under: Coop — by konsum @ 21:52

Det finns få saker som luktar lika illa vid uppackning som strösocker.

Tro’t om du vill, men det är sant.

Annonser

25 kommentarer »

  1. same shit med muffins på donken, horrible.

    Kommentar av Ew — 2008/06/06 @ 22:09

  2. Jag vet! Fattar inte varför.

    Kommentar av Lisette — 2008/06/06 @ 23:18

  3. mjo, när man står bak i stycken och maler älgfärs. Fy satan vad man är nära att spy då.

    Kommentar av Robin — 2008/06/07 @ 00:17

  4. Ruttna kartonger från lagret, eller nyöppnade Scan-köttbullsförpackningar då?

    Kommentar av Broken Haiku — 2008/06/07 @ 00:49

  5. Håller med om köttbullsförpackningarna! Efter jul fick jag stå och sprätta såna (och inte bara några få heller) i kompostrummet, så jag är lite mätt på den lukten, faktiskt. Hurk.

    Kommentar av tessan — 2008/06/07 @ 08:18

  6. Ruttna kartonger? Jobbar du på ICA eller?

    Kommentar av Robin — 2008/06/07 @ 08:20

  7. Ehh, sommarjobb på högstadieskola för ett antal år sedan. I källaren ett ental större frysboxar med diverse biologiskt material i, ”saker” som elever kanske skulle titta på under biologin? Blev aldrig klarlagt.

    Problemet – ett längre strömavbrott (läs veckor)
    Lösning – låt sommarjobbaren forsla ut dessa ur källaren.
    Sanningen – frysboxar är inte hermetiskt tillslutna.

    Detta var kanske inte så förbluffande, inte heller att köttprodukter kan lukta kväljande även om färska.

    Däremot har du helt rätt i att det är lite mystiskt att sockerförpackningar kan lukta så illa men ändå vara helt okej.

    Kommentar av TomasR — 2008/06/07 @ 09:45

  8. Jag minns bananlådorna som prao på prisXtra…

    Kommentar av Johan — 2008/06/07 @ 15:08

  9. Om man ska nacka om odör–> När det sågas märgben. Det är en vederväderligt lukt om ni frågar mig! Det sitter i näsan och halsen hela dagen… Fy!

    Kommentar av Sara — 2008/06/07 @ 17:18

  10. En eller ett par ruttna potatisar i en potatisbing är en höjdare tills man hittat åt dem…

    Kommentar av Fritz — 2008/06/07 @ 17:30

  11. En sak jag tycker luktar illa är när man bryter Billingeost-förpackningen. Det luktar… fis.

    Kommentar av At — 2008/06/07 @ 18:34

  12. När man öppnar grillkorvsförpackningar får man självmordstankar >,<

    Kommentar av timothytheimmortalmouse — 2008/06/07 @ 22:19

  13. Sågning av märgben är ändå något som man vänjer sig vid rätt snabbt. När man gjort det ett par gånger reagerar man inte längre. Men att mala älg går inte att vänja sig vid. Då man aldrig kan andras under tiden man gör det. Andas man så spyr man.

    Kommentar av Robin — 2008/06/07 @ 22:58

  14. obduktionssalen på veterinärhögskolan..

    Kommentar av Lisa — 2008/06/08 @ 03:18

  15. Håller inte med. Har aldrig känt nåt från strösocker.

    Kommentar av olle — 2008/06/08 @ 12:21

  16. Dåligt hremkört! Det doftar inte heller gött.

    Annars kan ni alltid prova att koka oxtunga. Det luktar inte gott!

    Kommentar av Galna kocken — 2008/06/08 @ 13:28

  17. Köttbullsförpackning från Scan ligger defenitivt som nummer 1 i äckellukt vid öppning. En annan förpackning som kan lukta riktigt vidrigt är vakuumförpackad skinka.

    Kommentar av cjl — 2008/06/08 @ 18:53

  18. På min första plats ligger det omtalade Scan-köttbulls förpackningarna, de är vidriga.

    Men däremot Strösocker har jag aldrig vart med om något obehagligt.

    Kommentar av Christian - Sthlmguy — 2008/06/08 @ 19:43

  19. på min förstaplats ligger när man sprättar upp en död säl som legat och jäst i solen några dagar för att man varit lat och inte sprättat upp den direkt. Så späcket har börjat smälta, och köttet ruttna. När man sprättar upp den osar det verkligen.

    Kommentar av jurg — 2008/06/09 @ 15:13

  20. Prova att torka lever i ugnen för att göra små hårda levergodisar till hunden… Ingen höjdare för människan, men för hunden! =)

    Kommentar av Johanna — 2008/06/10 @ 11:33

  21. Mat som luktar äckligt:

    1. När njurar kokas till engelsk steak and kidney pie. VIDRIGT! Luktar fränt och rent kväljande. Håller helt seriöst på att kräkas när jag känner den lukten.

    2. När man sprättar upp en förpackning med kycklingfile eller färs. Luktar ruttna ägg och man tänker alltid att ”njaee, kan jag verkligen äta detta?”

    3. Tonfisk på burk. Men det smakar jättegott!

    4. När man öppnar burken med strösocker. VARFÖR luktar det så mycket?? Det är ju en torrvara…

    Kommentar av Maria — 2008/06/11 @ 12:23

  22. När man stöter på en rutten lök kan lätta kväljningar uppstå, nästan värre än att tillverka leverfärs.. Ha de gott!!

    Kommentar av Oggy — 2008/06/11 @ 17:42

  23. Jag har heller inga problem med socker, men att öppna köttbullar eller prinskorv, huuu, varför ska prinskorv som är så underbart gott behöva stinka så ??

    Kommentar av Samara — 2008/06/12 @ 07:25

  24. Koka och skala 30 ägg… uääh!

    Kommentar av K — 2008/06/13 @ 21:39

  25. Det där me strösockret är för att limmet till förpackningarna typ är gjort av nermalda djurben eller nåt liknande. Lukta på limmet ni som inte känt nåt innan, eller ni kanske ska låta bli…

    Kommentar av Therese — 2008/07/02 @ 13:34


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: