Konsum

2007/10/26

Dagens

Filed under: Coop — by konsum @ 11:25

Dagens ‘Huh?’:

– Vill du ha kvitto?
– Tack.

Varpå mannen går iväg och börjar packa sina varor.

Annonser

22 kommentarer »

 1. Alltid trevligt med folk som har vett att säga tack, men det här hörs ju rätt vettlöst. Som att tacka för senast samtidigt som man sparkar personen på smalbenet, eller nåt.

  Kommentar av Charlotte — 2007/10/26 @ 12:06

 2. Hm…..jag hade nog mest undrat hur jag skulle tolka det svaret.
  Ja TACK…..nej TACK????

  Kommentar av Jag — 2007/10/26 @ 13:11

 3. Varpå mannen ”har iväg”

  HUH? 🙂

  Kommentar av Broken Haiku — 2007/10/26 @ 13:50

 4. *garvar* Eh…. Dålig täckning i Coop-butikerna? Eller var det han som glömde säga hela meningen eller du som hörde halva meningen bara eller var det nån heeelt annan orsak till ”Tack”-et? Mystiken tätnar… 😉

  Kommentar av vhcbloggen — 2007/10/26 @ 14:31

 5. Haha, har hänt mig flera gånger i kassan också, man blir alltid lika fundersam!

  Kommentar av Therese — 2007/10/26 @ 15:59

 6. i flera medelhavsländer betyder tack nej. menar man ja så finns det en motsvarighet till please i de flesta språk…

  Kommentar av emma — 2007/10/26 @ 19:42

 7. Vem har inte vänt sig om mot kund och sagt ”hej” (för andra gången) istället för att säga ”var det bra så” när man slagit in varorna?

  Kommentar av Ickerea — 2007/10/26 @ 21:19

 8. Det VÄRSTA jag jag vet är när folk säger att de vill ha kvittot, tar det och sen slänger det längst ner vid bandets ände där de packar varorna.

  TILLS en kärring kom i min kassa.
  Jag frågar som vanligt om hon vill ha kvittot, hon svarar nej. Jag låter kvittot ligga kvar i skrivaren och tar nästa kund. så ser jag hur kärringen tar kvittot som hon har tackat nej till och lägger det brevid hennes varor, tittar inte ens på det utan går bara därifrån. Hon flyttade bara på det, tog sina grejer å drog.

  Galen man blir!

  Kommentar av vi-kassörska. — 2007/10/26 @ 22:57

 9. ”Vem har inte vänt sig om mot kund och sagt “hej” (för andra gången) istället för att säga “var det bra så” när man slagit in varorna?”

  massor med gånger! när jag jobbade på ica.
  nu blir det mer såhär: en kund har varit framme o lämnat en tipslapp, som det kanske är nåt fel på så han eller hon måste ändra. när han eller hon kommer tillbaka efter en halv minut säger jag glatt och trevligt ”hej!” igen, som om det är första gången jag ser kunden nånsin. ibland kan man klämma dit ett ”igen” efteråt också, om man tror kunden har humor.

  Kommentar av Igel — 2007/10/26 @ 23:31

 10. Igår frågade jag om min kompis kille ville ha läsk eller saft till fikat? Ja, svarar han som vanligt. (Min kompis avskyr detta!) Jag blandar då rabarbersaft, hallon-blåbärsaft, Zingo och Cola…. Blä. Min kompis höll på att krevera av skratt! Nu har han lärt sig att svara på rätt sätt när han får en sån fråga!

  Kommentar av tramses — 2007/10/28 @ 11:45

 11. Frågan om kvitto har jag gått runt och funderat på i veckor! Jag tänkte faktiskt fråga er som är proffs på ämnet. På mitt lokala konsum finns det några tanter som alltid insisterar på att man ska ta kvitto. Jag vill inte ha kvitto! Jag är en rörig, oorganiserad människa. Om jag tar emot kvittona översvämmas min plånbok och mina jackfickor putar. Men tanterna frågar inte ens om man vill ha, även om man har händerna fulla. Säger man nej tack ser de mordiska ut, och nästa gång man handlar trycker de snabbt som attan kvitton i handen, innan man hinner protestera.

  Det har faktiskt utvecklats ett kvitto-krig mellan mig och konsum-tanterna. Båda parter vägrar att ge upp eftersom det har gått prestige i frågan.

  Så min fråga till er är; varför envisas de med att man ska ta kvittot? Varför blir de arga när man tackar nej? Är det taskigt att tacka nej? Eller är det tanterna som inte har något bättre för sig än att starta små konflikter i kassan?

  Svar uppskattas, jag börjar verkligen bli konfunderad…

  Kommentar av Lisa — 2007/10/28 @ 18:21

 12. Lisa: Det känns tryggt för mig som sitter i kassan när kunden tar kvittot lydigt och snällt. Fast egentligen spelar det ju ingen roll. Bara inte kunden senare kommer och säger ”jag vill lämna tillbaka den här” (då är kvittot bra) eller om kunden ska in i butiken igen (då är kvittot bra för att kunna visa att ”den här har jag köpt innan”).

  Min favorit bland huh-ögonblicken är när en kund svarar tack eller ja tack, när man säger hej och börjar scanna kundens varor. Det menas nog att ja tack, dessa saker skulle jag vilja ha, men det blir alltid bakvänt och obegripligt.

  Kommentar av A — 2007/10/28 @ 23:58

 13. Varför har ni inte en papperskorg för pappersinsamling vid kassaan, så man kan lägga kvittot i, om man inte vill ha det?

  Kommentar av Axel — 2007/10/29 @ 23:07

 14. Jag blir alltid lika konfunderad när kunderna säger Tack eller Ja tack efter jag sagt summan de ska betala. Ungefär som att Ja den summan godtar jag. Som om de hade nåt val…..

  Kommentar av B — 2007/10/30 @ 15:37

 15. Ja, var det inte du som också påpekade det irriterande i att stå framför kassan ”vill du ha kvittot?” ”du kan lägga det där” och peka på bandet… varför inte ta det på en gång när man ändå står där?

  En (utländsk) kund sa ”varsågod” och gestikulerade mot sina varor när jag skulle börja scanna in dem. Varsågod? Tack, så snällt av dig att jag får ta hand om dina varor. Hm.

  Kommentar av Annchen — 2007/11/01 @ 02:34

 16. Lite som att svara ”Ja” på en antingen/eller-fråga. Alltid lika kul.

  Kommentar av Clownen Gustav — 2007/11/01 @ 14:11

 17. I dag när jag köpte lunchmat på en statoil-mack och satte mig i deras utrymme för ätande kunder så fick jag för mig att jag bara fått växelpengar tillbaka och inte något kvitto när jag handlade. Kollade plånboken: inget kvitto. När jag tryckt in baguetten i ansiktet och svalt gick jag tillbaka till kassan och bad vänligt om kvittot. Fick till svar att sådana lämnar de inte för kontantköp, men om man vill ha ett kvitto -och alltså måste säga till själv utan att ha blivit tillfrågad av personalen- så finns bara möjligheten att i efterhand få ut ett kvitto ur maskinen för de fem senaste transaktionerna. Jag vill inte säga att jag kände släktskap med Michael Douglas i Falling Down, men jag kände iallafall stödet av en initierad konsumblogg i ryggen när jag lutade mig mot disken och sa: Jag är ledsen, men jag behöver ha ett kvitto för att få ut pengarna av min arbetsgvare för lunch under tjänsteresa och jag borde ha fått kvittot när jag handlade, ni gav mig aldrig en möjlighet att välja om jag ville ha eller inte ha och jag trodde givetvis kvittot låg bland sedlarna jag fick tillbaka. Personalen tar då fram ett gammaldags kvittensblock och skriver ut ett kvitto för hand till mig. De vill dessutom ha mitt namn för att skriva det på kvittot som består av ett original och en kopia. Jag känner mig besvärlig och suspekt och hade det varit nån liten olönsam byaffär hade jag nog tillskrivit den senare det omnämnadet istället. Men en Statoil-mack gör att jag väjer. Fånigt.

  Kommentar av Hélène — 2007/11/01 @ 22:53

 18. Har en exakt motsvarighet till detta i mitt yrke som telefonist:

  – Vill du att jag kopplar dig?
  – Tack.
  Varpå kunden lägger på luren.

  Framförallt tycker jag att det tyder på att man totalt slutar existera i vissa kunders huvuden så fort de själva anser sig vara klara med sitt ärende.. men jag får även ofta känslan av att det där tacket bara är ett försök att få mig att hålla tyst så att de kan lägga på luren nån gång. Ibland hinner man inte ens formulera klart en mening innan man fått höra två-tre avbrytande ”tack”, vilket tyvärr får lite av en motsatt effekt :/

  Kommentar av k. — 2007/11/04 @ 00:06

 19. ja brukar gå när ja betalt med kort o säga kvittot kan du slänga då brukar kvitto tanterna fatta de e så irriterande när de trycker dit ett kvitto utan o fråga först

  Kommentar av katariina — 2007/11/22 @ 07:42

 20. i manga lander i mellanostern sa brukar man saga ”thanks” istallet for ”no thanks”. sa om personen kom harifran kanske det var en direktoversattning 🙂 jag tyckte det var skitforvirrande i borjan men nu har jag noterat att jag sjalv borjat saga det.

  Kommentar av jonna — 2008/05/12 @ 09:56

 21. Hehe, säga fel sådär har många gjort. Speciellt när ena personen säger hej och den andra svarar tack. Själv gick jag genom butiken för att hämta en sak, skulle ta mig förbi ett gäng killar som blockerade gången, så jag gick fram och sa högt och tydligt ”Ett ögonblick” istället för ”ursäkta mig”. De tittade konstigt och jag sa snabbt ”Ursäkta menar jag” och gick därifrån. Så hör jag hur de säger ”Heh, hon har nog jobbat länge idag…” ^_^

  Kommentar av Deliciously Malicious — 2008/05/12 @ 14:42

 22. Dies ist ein groer Ort. Ich mchte hier noch einmal.

  Kommentar av fahrrad — 2009/03/06 @ 20:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: