Konsum

2007/05/07

Kassören #1

Filed under: Kassören — by konsum @ 11:56

Kassören1

[köp boken]

29 kommentarer »

 1. Could´nt agree more! Föll själv offer för en sån snuskgubbe för några dar sen, flinar med de där äckligt gula tänderna och räcker fram en illa behandlat 100-ing som man inte vill ta i ens med tång. Köper en falcon och kliar sig i skrevet.
  Kollegorna flinar skadeglatt, men det är deras stinkande otur nästa gång….

  Kommentar av Hon — 2007/05/07 @ 14:51

 2. inför handspritspumpar i kassan så ni kan desinficera er efter dylika påhälsningar

  Kommentar av mork — 2007/05/07 @ 21:05

 3. Vi hade en gammal gubbe ( vi kallade honom pissgubben ) som stank något fruktansvärt mycket av gammalt urin.. Jag menar man kunde vara tre gångar bort och känna att han var inne i butiken.. Jag började alltid kvälja när han kom så jag fick gå ifrån kassan så fick ngn annan stackrae ta hand om honom.. Vi har inte sett honom på ngr månader så vi misstänker att någon i hemtjänsten kanske gav stackaren ett bad och hans gamla kropp fick väl en chock och lade av…

  Kommentar av Kassatjejen — 2007/05/07 @ 22:43

 4. jag blir lika ledsen varje söndag när det kommer in folk och luktar gammal alkohol 😦 eller han som är inne mellan 9-9.30 varje dag och köper två 6-pack budget-öl… dagens ranson…

  fast mest ledsen blir jag över alla dessa pensionärer som verkligen STINKER urin och svett och allt vad det nu är.. fy tusan! Visst är det synd om dom, men det är tusan synd om mig i kassan också 😦

  Kommentar av josefin — 2007/05/07 @ 23:50

 5. Fick en hundralapp och en tjugolapp av man för ett tag sen. Dom hade möglat…Rejält.. Jag höll på att ge den till en annan kund, men fick syn på de precis i sista stund.. Uuuäääk.

  Kommentar av Madde — 2007/05/08 @ 11:16

 6. vet inte vem det är mest synd om; den som sitter i kassan eller den som stinker?

  Kommentar av demo — 2007/05/08 @ 12:01

 7. Om ni är sådana känsliga plantor att ni varken tål lukt eller att somliga människor är annorlunda skall ni inte arbeta inom serviceyrken eller i offentlig sektor där man har med människor att göra. Alla är inte fräscha jämt, så är det bara. Nästa gång kan det vara er tur att vara skitiga och ledsna.
  För övrigt tycker jag att den ritade serien är mycket dålig.

  Kommentar av lena — 2007/05/08 @ 13:40

 8. Lena: Det handlar inte om att alla inte är fräscha jämt utan att somliga ALDRIG är fräscha… Dessutom måste man väl få ”gnälla” av sig lite… Om ngn dessutom stinker ngt så fruktansvärt att man är på väg att spy så vet jag inte om jag tycker att den personen borde vistas bland matvaror egentligen, tack och lov är ju det mesta förpackat ordentligt men jag skulle inte vilja äta ett äpple som en så smutsig människa fingrat på… Fan, mina hundar är renare än vissa personer och det kan man väl ändå få höja på ögonbrynet åt el.?

  Kommentar av Kassatjejen — 2007/05/08 @ 14:49

 9. Bara för att man jobbar med serviceyrken så måste man inte älska alla människor på jorden (om man inte är jesus). Och om jag får dra till med en galen gissning så skulle jag nog tro att inte du heller gör det, Lena, oavsett vad du jobbar med.

  Dessutom finns det inget som säger att konsum, eller någon av de andra kassörerna som klagar här, inte sköter sitt jobb. Vad jag har läst här så är det aldrig någon som säger någonting till kunderna, utan gör istället det de ska och klagar sedan när de kommer hem. Precis som alla andra på vilket annat jobb som helst gör.

  Kommentar av elli — 2007/05/08 @ 19:58

 10. Ni är sjuka med såna åsikter om folk, folk kan vara sjuka, dementa och även annorlunda. Men låt folk vara som de är.

  Sluta förtala folk, det är lagbrott det ni gör och dessutom mentalt sjukt att syssla med sådant förtal.

  Kommentar av Kenta — 2007/05/08 @ 21:00

 11. Kenta, på vilket sätt är vad ett lagbrott? ODet känns oerhört tveksamt att det skulle vara förbjudet att ha åsikter som människor som aldrig nämns vid namn eller på något sätt kan identifieras av läsarna.

  Och om man inte får tala illa om folk som är sjuka, så är det ju inte bättre att kalla folk här sjuka och sedan insinuera att det är något dåligt.

  Kommentar av Misanth — 2007/05/08 @ 23:37

 12. Kenta: Det är just det som är grejen; folk kan vara sjuka, trasiga och lite vad som helst, men händelserna är likväl komiska.

  Det är vad som gör oss människor fina, vi är alla olika men alla är värda all kärlek i världen.

  Kommentar av konsum — 2007/05/08 @ 23:45

 13. Ni bevisar er sjuka genom att skriva så illasinnade sakor om andra svagare individer, dessutom mycket på denna sajt kan faktiskt kopplas till en plats och individ. Om ni är lite intelligenta innebär det att ni kan lagen om Förtal och PUL (Personuppgiftslagen). Man behöver inte nämna folk vid namn för att det ska ses som ett brott.

  Tryggheten ni kan känna i detta är att dessa svagare invider säkert inte surfar in på denna bloggen och ser ert hycklera och svartmålande av folk som egentligen det är synd om.

  Snacka illasinnat skit visar inte på en bra karaktär, det jag gör här är direkt mot en grupp jag anser beter sig på ett illa sätt, jag går inte bakom er rygg och skriver hatbloggar om er.

  Kommentar av Kenta — 2007/05/08 @ 23:45

 14. Ok, ska kanske inte kalla er sjuka, så jag ber om ursäkt för det ordvalet. Håller med om att det är magstarkt.

  Jag ser även upp till svaga individer och har svårt när man skriver skit om dem, speciellt när de inte ens vet om det.

  Kommentar av Kenta — 2007/05/08 @ 23:48

 15. Kenta: För det första heter det ”Personuppgiftslagen” för att den syftar till att hindra att personuppgifter kastas ut och runt utan personers medgivande. En beskrivning av en icke namngiven person som inte luktar gott kan förvisso kallas för en uppgift om en person, men det är ingen personuppgift. Resonemanget går igen när det gäller samtliga inlägg.

  Kommentar av konsum — 2007/05/08 @ 23:51

 16. Ni borde kolla upp detta bättre för er egen rättsäkerhet, jag har jobbat med denna lag i många år för offentliga förvaltningar och privata företags syften och folk misstolkar denna mycket felaktiskt ofta på Internet.

  Kommentar av Kenta — 2007/05/08 @ 23:54

 17. HAHAHAHA

  Kommentar av Daniel Berg — 2007/05/09 @ 01:17

 18. Jag håller med dig, Kenta. De är alla onda människor. De äter säkert äpplen när de åker buss också. Och sparkar på kottar. Fy vad de är kriminella och omoraliska =)

  Kommentar av Sippe — 2007/05/09 @ 07:28

 19. ”visst är det synd om dom, men det är tusan synd om mig i kassan också”

  Nej, det är inte det minsta synd om dig. Visst, det är helt ok att efter en arbetsdag gnälla över att stinkande personer är jobbiga men gränsen går när man sitter och tycker synd om sig själv för att man i ett frivilligt valt service-yrke stöter på människor som luktar illa. Självömkan är vidrigt.

  Testa och jobba inom äldrevården istället. Highlights under min karriär var:

  person som kastade avföring på personalen
  person som höll sig till personal var nära för att sedan kunna pissa på dem (surprise!)
  samtliga som envisades med att de kan gå på toaletten själv för att sedan ”missa” målet, så att säga.

  Gnällde jag? Nästan varje dag. Men inte fan var det synd om mig.

  (och självklart är det inte det här minsta olagligt som virrpannan Kenta yrar om…)

  Kommentar av Gogle — 2007/05/09 @ 12:48

 20. Gogle: Du säger är att det inte är synd om den som får avföring kastad på sig, för att han/hon har valt att jobba i ett service-yrke. Med ett sånt resonemang är det väl inte synd om någon?
  Det är inte synd om snickaren som får handen avkapad i arbetet, för att hon valt det yrket? Det är inte synd om killen vars hus brinner upp, för att han valt att bo i hus s? Det är inte synd om den som är hemlös, och därmed valt att inte ha någonstans att bo?
  Eller kan det vara så att man väljer att bo i villa men inte att den ska brinna upp, trots att risken finns? Att man väljer att jobba i ett service-yrke men inte att behöva stå ut med en massa jobbiga och äckliga kunder/patienter? För jag har svårt att tro att någon vill få avföring kastad på sig, om hon fick välja…
  Det är inte alltid en fråga om att välja yrka, alla kan inte få sina drömyrken. Man kan inte alltid välja sig till allt i livet. Vissa får helt enkelt stå ut med en massa skit trots att de varken har valt eller förtjänat det. Och er tycker jag synd om. Och om man får tycka synd om andra så är det väl inte mer än rätt att man kan få tycka lite synd om sig själv också ibland?

  Kommentar av Sippe — 2007/05/09 @ 14:34

 21. Gnälla bör man, annars spricker man och tar andra med sig i smällen ^^
  Visst, det krävs nog en viss sorts människa för att överleva i serviceyrken, men vi är inte mindre mänskliga och har inte förverkat vår rätt att klaga och gnälla och avreagera oss på grund av att vi valt att sitta i kassa eller servera.
  Nog är det väl synd om folk som är sjuka och/eller luktar illa, men man kan aldrig jämföra problem. Det som är jobbigt för person A kanske inte är det för person B…
  Lena, gulledu, pallar du inte jargong och jobbsnack behöver du faktiskt inte läsa…

  Danne, jag har tokdiggat dina seriestrippar sedan förra sommaren. Kul att de äntligen kommer ut i bok – stort grattis! 🙂

  Kommentar av Helena — 2007/05/10 @ 00:21

 22. Kenta, kan du berätta mer exakt var felet ligger? Då vill jag ha hänvisning till vilken paragraf du menar med. Att prata om en person som luktar illa (inga namn nämnda, inte ens vilken affär nämnd) skulle vara ett lagbrott är konstigt för mig. Så nu får du, som jobbar med det dagligen, komma med lite fakta.

  Kommentar av Henke — 2007/05/10 @ 00:41

 23. Jag gillar verkligen John Silvermannen, han är ett fenomen! Vi har blivit bra kassapolare över åren och brukar prata ingående om vädret och döden medan borgarbrackorna svettas av stress i kön. Han har mer karaktär än hela Nytorget sammanslaget!

  Men han stinker. Som Faan. Man kan bara skratta åt elendet.

  Tack Helena och alla som kommenterar, vilket röj! Kom gärna och skäll ut mig eller krama mig på Café Edenborg i Gamla stan IRL. Jag kanske bjuder på en kaffe, om ni inte stinker för mycket förstås!

  Kommentar av Daniel Berg — 2007/05/10 @ 10:51

 24. Du jämför arbetsplatsolyckor som att förlora handen med det fruktansvärt otäcka att någon luktar illa? Seriöst. Riktigt seriöst. Lunarstorm är ditåt. —->

  Kommentar av Gogle — 2007/05/10 @ 15:45

 25. Gogle: nja, jag tror att du får läsa mitt inlägg en gång till. Jag jämförde arbetsolyckor som att förlora handen med arbetsolyckor som att få avföring kastad på sig. Ja, det ena är värre. Men varför kan man inte tycka lite synd om en och mycket synd om en annan?

  Kommentar av Sippe — 2007/05/10 @ 18:45

 26. Det är helt sjukt att man säger tack när man får rump-värmda pengar, hatar det!!!

  Kommentar av Millan — 2007/05/10 @ 21:46

 27. Millan.
  Hahaha, jaaa. Vad fan tackar man för egentligen? Pengar är fina över huvud taget. Man vet aldrig vart de har varit någonstans, speciellt inte mynt (tänker på alla kissiga öliga mynt man fått betalt med. tackar fan för CashGuard och liknande appareter, så slipper man utsättas för ALLA bakterier. Men jag tror kanske att vårat immunförsvar blir förstärkt?)

  Kommentar av drowsy — 2007/05/13 @ 17:02

 28. Känner igen det. . . Visst, alla kan lukta svett ibland eller ha en dag då de inte är superfräscha. Men de som ALLTID luktar illa: inte jättetrevligt att sitta i kassan då. Främst är det inte särskilt hygieniskt i en livsmedelsaffär. Och ja, det är. . . inte synd om de personerna, jag gillar inte uttrycket ”synd om”. Men det är tragiskt att de är så nedbrutna eller sjuka att de inte kan tvätta sig ordentligt. Och det är äckligt att som annan kund, eller som butikspersonal, stå ut med den lukten.

  I min butik finns en prostituerad knarkare som kund; hon brukar ge kassapersonalen kladdiga hundralappar. Mysigt värre. . .

  Kenta: Oj, hatbloggar? Det är väl ingen som uttryckt att de hatar personerna i fråga? Du kanske skulle slå upp ordet hat i SAOL? Plus att du kanske borde läsa på lite mer när det gäller lag&rätt. . . Det är inte så enkelt som att: nån säger nåt som kan anses dumt om en person eller grupp, okej, det är förtal- anmäl den jäveln!

  BRB 5 kap 1 § säger: ”Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter. Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.”

  Hur kan det vara förtal när man varken nämnt butiksnamn, kundnamn eller stad? Och med tanke på hur många illaluktande kunder det finns runt om i Sverige bör det väl inte, som du påstår, vara enkelt att räkna ut vem det pratas om? Dessutom måste åtal väckas av den person som känner sig förtalad, inte av utomstående som tycker att det här suger.

  Och PUL? Var i bilden får du in PUL, vad har den lagen med vad man skriver om en person man inte ens nämner vid namn att göra? Vad skulle den ens ha att göra med saken ens om det stått i inlägget: ”i dag kom Lasse in och handlade, usch, vad han luktar illa!” PUL handlar om att skydda personer från kränkning genom utlämnande av deras PERSONUPPGIFTER. Inte uppgifter om vad en icke namngiven person luktar eller inte luktar. Huruvida jag luktar smultron eller urin har inte med mina personuppgifter att göra. Det borde väl du veta som jobbar med dessa lagar? 😉

  Kommentar av Candy — 2007/05/13 @ 18:52

 29. Ser nu att man visst kan veta i vilken stad det är. men man får inte veta vilken butik eller exakt vilken kund. . .

  Kommentar av Candy — 2007/05/13 @ 18:55


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: