Konsum

2007/02/07

Sidoknäck

Filed under: Gästspel — by konsum @ 13:59

Inskickat av Malmö:

Handlade på Allfrukt i Malmö. Damen före mig i kön hade en tråkig attityd mot killen i kassan, och när hon skulle packa sina varor utspelade sig följande konversation:Dam – Kan du trycka igång rullbandet för jag når inte mina varor.
Expedit – Nej, kostar extra.
Dam – Va, hur mycket då?
Expedit – Ok, tie kronor.
Dam – Jaså! Då sträcker jag mig hellre.
Expedit – Ok, gratis.

Annonser

17 kommentarer »

 1. haha. underbart.

  Kommentar av jennie — 2007/02/07 @ 16:05

 2. Haha.. Ja, ibland kan man ju inte hålla sig! Man måste bara säga något sånt efter en låång dag i kassan.. 😉

  Kommentar av Lilla Blå — 2007/02/07 @ 17:27

 3. Klockrent! Hur många gånger har man inte velat säga en sån sak men bitit sig i tungan istället? Ständigt denna fråga om man kan stanna bandet för att saker och ting trycks ihop… Då får jag alltid lust att säga ”om du hade packat upp dina varor lite smartare så hade det sluppit bli mos av allt. pucko!”
  Men men… man är ju väldrillad och väluppfostrad.
  Konsumbloggen är bäst, länkad på min blogg!

  Kommentar av Jonna — 2007/02/07 @ 19:01

 4. Expediten har humor 🙂

  Kommentar av Hannele — 2007/02/07 @ 20:06

 5. Underbart! Jag skall åka dit, han kanske säger fler roliga saker, var ligger det?

  Kommentar av Alvas pappas blogg - http://alvaplutten.blogspot.com/ — 2007/02/07 @ 20:14

 6. Ah, så skönt! Önskar att jag skulle våga säga nåt sånt! 🙂

  Kommentar av Sofia — 2007/02/07 @ 21:27

 7. Haha! Fyfan va klockrent! Den där skulle man kört med *s*

  Kommentar av Thezz — 2007/02/07 @ 23:16

 8. Där fick hon så hon teg. Jag kan tänka mig vilken surkärring det var. Bra jobbat expediten.

  Kommentar av Agilitydream — 2007/02/08 @ 01:20

 9. Underbart! Känns som hon förtjänade det.. 😛

  Kommentar av vhcbloggen — 2007/02/08 @ 02:23

 10. Tycker att det bästa är när kunden före har handlat Jäääättemycket, så att hela den sidan är full. Och kunden efter har handlat sådär halvmycket.Maken/makan ställer sig längst ner och tänker packa längst ner vid bandet, och när man inte kör igång bandet så brukar dom påpeka ”du kan väl köra ner bandet så att jag kan packa”.
  Varför kan dom inte se att jag inte kan köra bandet eftersom jag då kommer krossa varenda vara som den föregående kunden har? Jag brukar ändå köra ner det en liten bit så att de ska var lättare för kunden att packa ner det, men jag kan inte köra ner det ännu mer eftersom jag då krossar alla andra varor. Dom hör de där otrevliga ljudet som endast uppkommer när ena sidan är full och man måste ändå köra fram bandet en bit (de där otrevliga krasandet och alla-varor-krossades-just-i-en-enda-stor-röra ljudet), men ändå så tycker dom att man ska köra fram det så att DOM kan packa ner det. För, vem bryr sig egentligen om andras varor? Men gud nåde dig om mina ägg krossas.

  Vardagen för en kassörska :p

  Kommentar av Madde — 2007/02/08 @ 11:41

 11. Det mest irriterande ur ett kundperspektiv är väl ändå de som handlar superdupermycket och sedan tar en halv evighet på sig att packa ner allt för att det skall stuvas optimalt i den medhavda väskan. De packar i lugn och ro, till synes helt omedvetna om den propp de orsakar i kösystemet. Arrgh.. idioter!

  Kommentar av Andreas — 2007/02/08 @ 12:27

 12. Det värsta måste vara folk som handlar sjukt mycket i rusningstid, och sedan när de fått kvittot STANNAR och noga kontrollerar att allt är med och rätt prissatt INNAN de plockar ihop varorna.
  I sådana lägen brukar jag köra på bandet som fan så att de ska höra krossljuden och börja packa.

  Kommentar av Laura — 2007/02/08 @ 23:10

 13. Int underligt kunden hade attityd med en sådan expedit. En irriterande sak som ibland händer vid bandet på andra sidan är att man ordentligt lagt upp varorna på rad med streckkoden åt rätt håll, och expediten kör bandet så att alla varorna trängs ihop i ett varuberg innan hon (ja, alltid tjejer av någon anledning) börjar slå in dem. Jag tror idén är att skapa utrymme åt nästa kund, men det känns så tröstlöst.

  Kommentar av Kund — 2007/02/09 @ 00:18

 14. Att varorna trängs ihop innan jag slår in dom har inget med mig att göra. Oftast handlar det om att kunden föres varor fastnar av ngn anledning ( typ. varuberg som fastnar lite varstans) vilket gör att bandet rullar på eftersom fotocellen inte registrerar att det ligger något där ( eftersom varorna fastnat innan), och det kan ta ett tag innan man lyckats slita bort det som sitter fast ( utan att allt annat ramlade ner). Det är vid de tillfällena varorna bakom också hamnar i en hög. Men så är de bara hos oss, jag styr inte bandet innan själv. Utan har en fotocell som stoppar varorna precis innan ”vågbandet”. Bandet efter kan jag dock styra som jag själv vill ( sålänge inte knapparna lever sitt egna liv, vilket händer ibland). Hur det är på andra ställen vet jag dock inte.

  Kommentar av Madde — 2007/02/09 @ 03:21

 15. Laura: Japp, klart irriterande. Tanten (för det är alltid tanter) uppehåller bandet så att det inte finns några lediga fack att köra nästa kunds varor. Då brukar jag stoppa det utgående bandet, lägga nästa kunds varor i samma fack som tantens, fast en bit ifrån, och bitvis köra nästa kunds varor närmare och närmare tantens. Då brukar viljan att packa öka markant *hehe* >:-)

  Kommentar av Anders — 2007/02/14 @ 02:34

 16. Allfrukt ligger vid Överskottsbolaget i närheten av Heleneholmsskolan. På Lantmannagatan för att vara mer exakt. För dem som vill se fenomenet live.

  Kommentar av Katarina- butiksskadad — 2007/05/18 @ 23:45

 17. pajlo.org

  Sidoknäck | Konsum

  Trackback av pajlo.org — 2016/11/09 @ 10:19


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: